Konkurs Zdrowo się odżywiamy
Regulamin konkursu
I Konkurs ma charakter klasowy. Biorą w nim udział uczniowie klas I – VIII, IIIG.
II Termin konkursu – 21 marca (czwartek), godzina określona przez organizatora.
III Uczniowie przygotowują i prezentują stoisko ze zdrową żywnością w postaci sałatek, surówek, kanapek, przekąsek, soków itp., wykonanych według własnego pomysłu.
IV Uczniowie mogą być wspomagani przez swoich rodziców i wychowawców.
V Przygotowane stoisko będzie oceniane według następujących kryteriów:
1. Zgodność z założeniami konkursu, czyli przygotowanie sałatek, kanapek, surówek, itp.
2.Kreatywność i pomysłowość wykonania, w tym wielość potraw, różnorodność.
3. Walory zdrowotne (np. zawartość witamin, błonnika, kaloryczność).
4. Estetyka podania.
5. Inne walory prezentacji (elementy dodatkowe – hasło, wiersz, piosenka, element dekoracji itp.).
W załączeniu tabela z kryteriami oceniania.